Wie zijn wij?

Jinke Coenen & Marieke Koopman van Theatergroep Blokkendoos makers, wie zijn wij?

Theatergroep Blokkendoos maakt kindertheater vanuit, volgens ons, de oudste manier van theater maken, het vertellen van mooie en spannende verhalen. Hierbij willen wij nieuwe werelden creëren en theater begrijpelijk maken door aan te sluiten op de beleving van kinderen. Onze unieke combinatie van Pedagogiek, Wetenschap, Culturele en Maatschappelijke Vorming en theater zorgt voor een verfrissende blik op kindertheater.

Hierbij maken wij dit theater vanuit een wetenschappelijke ingang. Dit kan verschillende invullingen krijgen. Zowel in onderwerp, vormgeving als in het onderzoekend laten nadenken van de kijker. Hierdoor bieden wij kinderen een platform om verder te denken over vragen die ontstaan in het leven. Dit doen wij door thema’s aan te snijden die aansluiten op de belevingswereld van kinderen. Daarnaast benaderen wij de kinderen op ‘een volwassen manier’, omdat wij van mening zijn dat kinderen meer met volwassen onderwerpen bezig zijn dan vaak wordt gedacht. Elke voorstelling heeft een interactief element. Theatergroep Blokkendoos gelooft in het meebeleven van theater en weet zelfs de kleinsten onder ons te enthousiasmeren.

Theatergroep Blokkendoos bestaat uit twee inspirerende personen. Alle twee staan ze middenin het (kinder)theaterwereldje en maken op verschillende vlakken theater. Even voorstellen:

Dit aanbod sla ik niet af!

Wij drinken graag een glaasje ranja met je,

dan bespreken we de mogelijkheden!
Dit aanbod sla ik niet af!
Nienke van der Meij
Nienke van der MeijLeiding, maker en speler
Nienke is creatief ondernemend en enthousiast. Met haar opleiding voor Culturele en Maatschappelijke Vorming heeft ze haar eerdere interesse en passie voor theater verder door ontwikkeld. Nienke is, naast theatergroep blokkendoos, werkzaam op een Integraal kind centrum. De combinatie van onderwijs en kunst – en cultuur spreekt haar erg aan.
Met een kritische blik op de maatschappij en een frisse blik op theater maakt ze graag voorstellingen waarbij de kinderen geprikkeld en uitgedaagd worden om verder te denken.
Jinke Coenen
Jinke CoenenLeiding, maker en speler
Jinke is een creatieveling die zich heeft gespecialiseerd in theater, educatie en wetenschap. Naast haar werkzaamheden voor Theatergroep Blokkendoos is Jinke werkzaam op een integraal kindcentrum. Zij heeft jaren lang ervaring opgedaan met wetenschapstheater in een wetenschapsmuseum. Tijdens haar studie Culturele en Maatschappelijke vorming heeft zij zich gespecialiseerd in kunst, cultuur en onderwijs. Deze kennis, gecombineerd met haar ervaring in wetenschapscommunicatie, zorgen ervoor dat Jinke een vernieuwende en creatieve kijk heeft op wetenschappelijk- en kindertheater.

Voorstellingen

Voor vragen stuur je een e-mail naar info@tgblokkendoos.nl of sla ons ranja aanbod hierboven niet af!
Je kunt ons ook volgen via onze Theatergroep Blokkendoos Facebookpagina.